The Chef

«Τόπος καταγωγής μου είναι η Κέρκυρα όπου έζησα, μεγάλωσα και ξεκίνησα την επαγγελματική μου σταδιοδρομία. Η έμπνευσή μου και οι μνήμες μου με έκανα μάγειρα.  Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στη Σχολή Le Monde της Αθήνας, κι εργάστηκα κάποια χρόνια πλάι στον καταξιωμένο σεφ Έκτωρα Μποτρίνι στην Κέρκυρα, στο εστιατόριό του «Etrusco».Η αναζήτησή μου για περισσότερες γνώσεις και ερεθίσματα με έσπρωξαν στην Χαλκιδική όπου εργάστηκα στο ξενοδοχείο “Danai Beach Resort and Villas”, αποκτώντας πλούσια εμπειρία στο πλευρό του Γάλλου Herve Pronzato.

Στην επιστροφή μου στην Αθήνα με εμπιστεύτηκε ο φίλος και αξιοσέβαστος «πατέρας μου» Μιχάλης Ντουνέτας να αναλάβω ως σεφ πλέον, το ιστορικό εστιατόριο της Αθήνας  Διόνυσος»

Μέσα από το ταξίδι μου αυτό στις κουζίνες των δασκάλων μου και έχοντας χαραγμένη πάντα στην καρδιά μου την Κέρκυρα, τα προϊόντα της πατρίδας μας και τις παραδοσιακές συνταγές, ονειρεύομαι κάθε μέρα κάτι νέο για τον τόπο μας. Η γαστρονομία είναι οι ρίζες και ο πολιτισμός μας και οφείλουμε να τη συντηρούμε και να την εμπλουτίζουμε.

Έχοντας πλέον εφοδιαστεί με τα κατάλληλα «όπλα» στο εστιατόριό μας το «2Mαζί», εγώ και ο επίσης σεφ και ιδιοκτήτης του Ηλίας Γώγος, δημιουργούμε για εσάς γεύσεις αναδεικνύοντας τοπικά προϊόντα από διάφορες περιοχές, βασισμένοι πάντα στην εποχικότητα και την παράδοση και σε συνδυασμό με τις μοντέρνες τεχνικές, σας προσφέρουμε ένα ταξίδι γνωριμίας της Ελλάδας μέσα απ’ το δικό μας πρίσμα.»

Χάρης Νικολούζος

Feel my Food     

xaris